Dødsbo – Advokathjælp i Ringe, nær Odense

Ved dødsfald skal arvinger eller pårørende ofte tage stilling til hvad der skal ske med den afdødes aktiver og passiver herunder et evt. testamente. Der findes flere skifteformer og det kan til tider være svært at overskue hvilken form der er bedst. Valg af behandlingsform har en afgørende betydning for arvens fordeling. Ved at vælge et privat skifte foreligger der den mulighed, at man selv kan træffe beslutninger vedr. boets behandling. Der kan i forbindelse med behandling af dødsboet også opstå spørgsmål om hvem der arver og skal der skiftes, eller skal den længstlevende sidde i uskiftet bo.

Hvordan skal dødsboet behandles?

Når et liv slutter, har du som pårørende ofte brug for tid til at adaptere dig til den nye situation du står i. Det kan være svært at tage sig af de praktiske ting, der kræves i loven i forbindelse med behandlingen af dødsboet. Lad os stå for dødsbobehandlingen så du kan koncentrere dig om andre ligeså vigtige ting. Heldigvis foregår langt de fleste dødsbobehandlinger i fred og fordragelighed og de efterladte finder ofte selv frem til løsninger i forbindelse med dødsboet. Vi er ofte behjælpelige inden for 2 områder når der er talte om dødsbobehandlingen:

Dødsbo – vi fungerer som bobestyrer

Her sørger vi for alt det praktiske herunder indsendelse af opgørelser mv. til skat og skifteret. Som bobestyrer for dødsboet skal vi altid forelægge vigtige elementer for arvingerne og ved uenigheder træffer vi som bobestyrer beslutninger, der dog kan indbringes for skifteretten.

Dødsbo – vi yder bistand ved privat

De fleste familier vælger at dødsboet behandles som et privat skifte. Her foretages behandlingen af dødsboet uden indblanding fra bobestyrer udpeget af Skifteretten. Dog skal der være enighed blandt samtlige arvinger før et dødsbo kan behandles som et privat skifte. Som advokat bistår vi i disse tilfælde med hjælp til opgaver som

 

  • Afvikling af boets aktiver
  • Betaling af afdødes gæld
  • Udarbejdelse af åbningsstatus
  • Udarbejdelse af selvangivelse
  • Udarbejdelse af boopgørelse

Yderligere advokathjælp til dødsbobehandlingen.

Vi vender også de praktiske overvejelser med dig i forbindelse med rådgivningen – som der ikke altid er tid til at tænke igennem i den ofte svære tid, hvor der er flere administrative poster som skal varetages og frister der skal overholdes.

Det første uforpligtende møde er uden omkostninger.

Kontakt os

Send os en mail med din problemstilling og vi vender tilbage hurtigst muligt så vi kan løse dine juridiske udfordringer.

Ring til os i dag

Og hør hvad vi kan gøre for dig

 35 10 30 09